DELIKATESSER, BRUGSKUNST OG MEGET ANDET

Design og materialer

​Glerups filtsko, -tøfler og -støvler er kendt for deres enestående komfort. Dette skyldes det fodformede og unikke design kombineret med uldens blødhed og varme.

Den klassiske grå filtstøvle er blevet produceret siden firmaets grundlæggelse, og den har dannet basis for udviklingen af nye produktdesigns til vores kollektion.

​Designene er endvidere baseret på en lang tradition indenfor håndfiltning, som vi har transformeret til innovative produkter af højeste kvalitet. Håndværket er blevet oversat til Glerups.dk’s industrielle produktion, hvor dele af produktionen stadig foregår manuelt, da det kræver et godt håndelag at udføre. Et håndelag, som ikke kan erstattes af maskiner.

​I udviklingsarbejdet er enkelthed og udnyttelse af naturlige materialers egenskaber de bærende elementer. Gennem dette stræber vi efter det optimale miks af funktionalitet, skønhed og holdbarhed. Resultatet kan beskrives med tre ord: Smuk – Naturlig – Varm
​​

Kvalitet

Glerup er et familienavn, og grundlæggeren har sat sit navn på produkterne for at signalere, at vi står inde for dem.

​Vi efterstræber den højeste kvalitet, og derfor forlanger vi også en streng kvalitetskontrol i produktionen. Vores dygtige medarbejdere arbejder samvittighedsfuldt og er bevidste om virksomhedens og kunderne kvalitetskrav.

​Skulle produkterne ikke leve op til den forventede standard, er det vort håb, at du vil kontakte os.

Produktion med omtanke

​Der anvendes 100% ren naturlig uld til hjemmeskoene, som enten har en sål af kalveskind eller naturgummi (bortset fra babyskoene, som ikke har nogen ydersål).

​Ulden er naturlig behandlet, og produktet er fulgt nøje, hele vejen fra fåret til din fod. Ulden vaskes i blødgjort vand og kartes herefter. Kartefloret bearbejdes til sokker, som herefter filtes ved hjælp af damp. Til sidst limes og syes sålerne på. Den sidste finish gør produkterne klar til forsendelse.

​Det har altid været en klar målsætning at producere alle vore produkter med omtanke for menneske og miljø.

Vi renser i videst mulig omfang ulden mekanisk for at undgå al unødig kemi. Vi anvender kun farver, som er fri for tungmetaller og giftige AZO-farvestoffer. Desuden tilbyder vi enkelte ufarvede produkter i naturbrun og råhvid.

​Til vores ankelstøvle anvender vi vegetabilsk garvede skind, mens der anvendes kromgarvede skind til mange af de øvrige modeller. Vi opkøber skindene fra et europæisk garveri, som lever op til EU’s strenge miljøkrav. Skindene er derfor garvet efter de mest moderne og miljøskånsomme metoder, og skindene er samtidig fri for PCP, AZO-farvestoffer og Krom-VI.
​​

Uldens egenskaber er helt unikke

Den unikke sammensætning og behandling af ulden betyder, at hjemmeskoene er varme og behagelige, især når du anvender dem barfodet.

​Ulden lader huden ånde og kan optage op til 35% fugt, og derfor føles vores filtprodukter altid tørre og varme. Kombinationen af en god slidstyrke og stor fugtabsorption overgås ikke af noget andet materiale.

Filtskoene kan “fælde”

​Netop fordi ulden er et naturprodukt, kan der forekomme vegetabilier i filten. Desuden kan hjemmeskoene “fælde” den første tid, de anvendes. Dette skyldes, at de groveste dækhår af ulden arbejder sig ud af filten. Dette er ganske naturligt, og hårene skal blot plukkes af.

​Vask og pleje

​Uldens naturlige evne til at rense sig selv, bevirker at filthjemmeskoene vil holde sig friske, hvis du giver dem luft og hvile. Du kan eventuelt støvsuge dem efter behov.

​Skulle det alligevel være nødvendigt at vaske filtprodukterne, kan de vaskes i hånden i lunkent sæbevand. Brug almindelig vaskepulver eller, hvis der er fedtpletter, opvaskemiddel. Lad dem ligge i vandet i ca. et kvarter. Gnub dem rene og skyl efter med vand.

Bemærk: For et bedre resultat bør du støvsuge hjemmeskoene, inden du vasker dem.

Hvis hjemmeskoene lugter, kan du efterfølgende skylle dem op i vand tilsat en smule eddike eller Rodalon.

​Centrifuger de våde hjemmesko, sæt fødderne i dem og klap dem i facon. Til sidst lufttørres filthjemmeskoene, eksempelvis over en radiator, da tørringen skal ske hurtigt.

Bemærk: Du må ikke tørre skoene på en elradiator.

​Vi fraråder, at du vasker dine filthjemmesko i vaskemaskinen, og at du tørrer dem i tørretumbleren.

​Størrelsesguiden

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse du skal vælge, kan du anvende dette måleskema. Skemaet er basseret på anvendte læsters længdemål. Det kan kun bruges vejledende, da den rette pasform bedst findes ved at prøve en fysisk model. Får du alligevel bestilt en forkert størrelse, kan du under “Aftalevilkår og -betingelser” læse om hvordan du skal forholde dig.

​Sådan måler du længden på din fod korrekt

  1. Sæt hælen mod en væg.
  2. Læg en lineal eller et målebånd ind til væggen, og aflæs ud for spidsen af din længste tå.
  3. Find målet i skemaet og aflæs hvilken størrelse der skal bestilles.


Bemærk: Den ene fod er ofte lidt længere end den anden. Vælg størrelse efter den længste fod.

Bemærk: Når der tages mål af børns fødder, bør der lægges 10mm til den afmålte længde, så der er plads til, at de små fødder kan vokse.​