Aktuelle udstillinger i Galleriet​

​I Galleriet er der skiftende udstillinger af forskellige kunsthåndværk som f.eks. malerier, akvarelbilleder, olie/akrylbilleder, granitkulturer, glas, pileflet og tekstiler.

Nye udstillinger i 2024

Sommerudstilling – SOL – STRAND – VAND 15. Juni – 13. September 2024

med Inge MonradLindhard @Inges sjove malerier samt Vera & Lilian Sommers skønne strandkunst.

Sommerudstilling mh maj-Britt

Sommerminder af Inge Monrad Lindhard

Sommerudstilling mh maj-Britt

Veras sommer

FORÅRSUDSTILLING med kunstner Bente Stæhr som udstiller landskabsmalerier og stentøjsfigurer.
16. marts – 14. juni 2024

Velkommen til mit kreative univers.
Mit navn er Bente Stæhr og hele mit liv har det kreative haft en fast plads i tilværelsen.
For ca. 20 år siden kom jeg på kursus hos Billedkunstner Christina Kjelsmark.
Her blev jeg guidet gennem akrylens og farvernes mange muligheder. Siden er det blevet til flere kurser i ind og udland.
Jeg finder farverne, formerne, kompositionerne, og alle teknikkerne fascinerende, udfordrende og jeg søger hele tiden nye udtryk.
I dag har jeg ansigtet, kroppen og naturen som foretrukne motiver.
Alt er ikke maling og lærred. Jeg formgiver også i ler og eksperimenterer med raku og de samme motiver som i maleriet.

Udstillinger i 2023

Efterårsudstilling med kunsthåndværker Else Kørschen, Ramme – 1. september til medio december 2023

Else Kørschen fortæller om sig selv:

”Jeg er uddannet fra Designskolen Kolding tekstil/væv i 1990.

I 1991 købte jeg kobbertråde fra gamle ledninger hos en skrothandler, det blev begyndelsen til de værker jeg skaber i dag.

Der kommer mange spændende og uventede ting ud af at kombinere de traditionelle væveteknikker med nye materialer.

Metalvævet kombineres af og til med kobberplader som er nedbrudt af vind og vejr og derved har fået en masse forskellige farvenuancer, f. eks. gammelt kobber tag. Andre materialer er f. eks. forskellige metaller som aluminium, bly, blik og rustne plader, glas, gummi eller hvad der ellers findes på min vej.

Nogle værker er lette og gennemsigtige, vævet af meget tynde tråde som næsten kun ses når lyset reflekteres, eller der dannes mønster ved at lægge kraftigere tråde ind. Andre dannes af mere kompakte vævede flader som reflekterer lyset på en anden måde.

I mine værker arbejder jeg med refleksion, kontraster med mat og blankt, fint og råt, der må gerne være en ny oplevelse når lyset falder fra en anden side.

Arbejdsområder: Ikoner, rumdelere og udsmykning.

Se Eriks cw

Sommerudstilling med kunstner Erik Styrbjørn Pedersen, Madum i perioden 1. juni til 31. august 2023

Erik S.P. fortæller:

”De første par år efter min kone og jeg flyttede til Madum, Vestjylland (1971, fra Århus), malede jeg en lang række landskaber, som blev udstillet i Galleri Vedersø. De fleste af disse billeder blev solgt.
Jeg har tit haft lyst til at genoptage landskabsmaleriet, men har ikke rigtig haft tid. Men i år har jeg haft tid og mulighed for at forsøge mig som “landskabsmaler” igen,- og haft stor glæde af det.
Jeg prøver at komme ind til “sjælen” i det vestjyske kulturlandskab, med sine forblæste læhegn, rette afvandingskanaler, pløjemarken med sit vinterpløre, og de enkeltstående krumbøjede træer man kan møde, hvor blæsten har sin frie gang over det flade landskab.
Det undre mig meget, at bortset fra de vintersæd-grønne marker, er der egentlig ikke sket den helt store forandring. F.eks. er der ikke opsat en “skov” af vindmøller endnu. De andre karakteristika var der jo også i begyndelsen af 70erne
Billederne dengang var udført i tør pastel på papir, billederne i dag er udført i akryl på lærred. Nogle få værker var også udført i olie på lærred, og det samme gør sig gællende i dag.
Som maler interesserer det klassiske europæiske maleri mig enormt meget i alle sine afskygninger. Jeg holder meget af det, og jeg har på trods af tidens moderne kunstretninger, dedikeret mit kunstneriske liv til arbejde i denne tradition, ikke i et tilbageskuende perspektiv, men mere som et værktøj til at refleksion over den tid vi lever i.
Hvis man vil vide mere om mine meritter kan man google mit navn og der vil komme adskillige sider frem med lidt af hvert. Der er også et cw man kan kigge i.”

Forårsudstilling med Birgit Sørensen, Struer – 18. marts – 31.maj 2023

Birgit siger om sig selv:

”Når jeg tegner, lever jeg i mit eget fantasiunivers. I dette univers er mine medaktører dyr. Nogen er som vi kender dem, andre skabt i min fantasi.
Ofte har de menneskelige egenskaber og er set med humor. Jeg leger med dem og de gør mig lykkelig. Jeg tænker på, at de nok er lidt ligesom os (mennesker) eller er det os, der er som dem? Jeg arbejder med blyant, akvarel, akryl og foto.”.

Endvidere forfatter til bøgerne ”På kro i Sønderho.” og ”Sønderho Kro. Maden og stedet.”

Udvalgte udstillinger i 2019 – 2023

Galleri Anna Bjerre, Resen 2019 –

”Galleri 1 ”, Torvegade 1,Struer (alle årene) –

Galleri Bredgade 22, Kbh 2019–

Helligåndshuset Kbh 2010 – 2020 –

Huset for kunst og design Holstebro, 2020, 2021,2022–

”Kunst for alle” Lokomotivværkstedet, Kbh, 2021 og 2022 –

Udstillinger i 2022

Inges Malerier – 1. september til 16. december 2022

Inges Malerier ved Inge Monrad Lindhardt, Ulfborg Kirkeby

Inge fortæller: Jeg maler fordi det er sjovt, sjovt at se hvad og hvor et billede ender. jeg eksperimenterer meget med både farver og motiver og har valgt ikke at lægge mig fast i en farveskala efter motiv. Oftest maler jeg livsglade og farverige malerier men ingen farver er udelukket.

Kom og se udstillingen i Fjand Gårdbutiks dejlige Galleri.

Malerglade hilsner Inge

Udstillingen ” Indtryk og udtryk” – 19.3. – 31.5.2022

v/Bodil Bjergbæk, Falkevej 16, 8560 Kolind

Med denne udstilling viser jeg en del nyere malerier, der er inspireret af naturen.

Siden min sidste udstilling her i Fjand, er jeg flyttet til Djursland. Men mange år i det vestjyske har sat sine spor, og når jeg står foran lærredet, er der stadigvæk billeder af den vestjyske natur, fjorden, havet m.v., som trænger sig på.

Andre steder, jeg også samler inspiration fra, er bl.a. Andalusien, hvor jeg plejer at opholde mig nogle uger hver vinter for at se solen! Her er det især de blomstrende mandeltræer, jeg aldrig bliver træt af at se på. Også mange års ophold i Grønland giver mig fortsat lyst til at gengive nogle af de indtryk, jeg har med derfra og aldrig glemmer.

Mine malerier er malet med akryl. Desuden maler jeg mindre billeder med oliekridt. Disse er alle malet på stedet, hvorimod malerierne for det meste er malet i mit atelier, hvor jeg benytter skitser, egne fotos og alle de idéer, jeg har i hovedet, som udgangspunkt. Ofte vil malerierne noget andet end det, jeg først havde tænkt mig, og derfor er det heller ikke genkendelige steder, man ser på malerierne.

Jeg har malet i mange år, modtaget undervisning af flere dygtige kunstnere og har udstillet mange steder. De seneste to år har Coronaen dog begrænset udstillingsmulighederne. Men nu lysner det heldigvis. Jeg udstiller gerne i kunstforeninger, sognegårde, og hvor det ellers er muligt at få en aftale.

Mit atelier på Djursland er åbent efter aftale på tlf. eller e-mail. Flere billeder kan ses på min hjemmeside: www.bodilbjergbaek.dk .

Det er mit håb, at udstillingen her i Fjand Gårdbutik, Café og Galleri må være til glæde for både gæster, kunder og personale.

Hvis nogen ønsker at købe et billede, skal henvendelse ske til personalet.

Bodil Bjergbæk

Kunstausstellung ”Eindruck – Ausdruck” , 19.3. – 31.5.2022

Bodil Bjergbæk, Falkevej 16, 8560 Kolind

Mit dieser Ausstellung zeige ich einige neue Natur-Gemälde.

Seitdem ich das letzte Mal hier in Fjand eine Ausstellung hatte, bin ich nach Djursland umgezogen. Aber viele Jahre in West-Jütland haben sich bemerkbar gemacht, und wenn ich vor meiner Staffelei stehe, gibt es ständig Bilder von der Natur in West-Jütland, Fjord, Meer usw. die sich aufdrängen.

Auch von anderen Stellen sammle ich Inspiration, z.B. von Andalusien, wo ich im Januar normalerweise einige Wochen verbringe, um die Sonne zu sehen! Ich muss jedes Mal die blühenden Mandelbäume sehen. Aber auch die Jahre, wo ich in Grönland gelebt habe, geben mir ständig Inspiration für neue Gemälde.

Meine Gemälde sind mit Akryl Farbe gemalt. Ich male auch kleinere Bilder mit Ölkreide, und solche Bilder sind alle direkt auf der Stelle gemalt. Die Gemälde sind aber alle in meinem Atelier entstanden, und hier benutze ich Skizzen und Fotos und Ideen, die ich im Kopf habe, als Inspiration.

Ich hoffe, dass die Besucher/ Kunden und das Personal hier in „Fjand Gårdbutik, Café & Galleri“ sich über die Ausstellung freuen werden. Wenn Sie Interesse haben ein Bild zu kaufen, dann kann Ihnen die Bedienung damit helfen.

Sie können mich auch gerne in meinem Atelier in Djursland besuchen (Adresse oben), aber bitte, rufen Sie zuerst an, oder schreiben Sie mir ein E-Mail.

Auf meiner Website können Sie auch mehr von meinen Gemälden sehen: www.bodilbjergbaek.dk

Bodil Bjergbæk

SOMMERUDSTILLING Juni – Juli – August 2022

v/Annemette Høeg, Viborg

Jeg hedder Annemette Høeg. Jeg er uddannet reklametegner, og har altid tegnet, og lavet kunst og keramik. Jeg har været på croquis, portræt og kunstskoler/seminarer igennem årene. Jeg arbejder med akryl på lærred, både med spartel og pensel.. Jeg maler udtryksfuldt, abstrakt, og gerne med stærke farver. Udover de store kunstlærreder laver jeg unikke kunstkort og billeder med akvarel og ink på special 350g groft papir. Min kunst er min passion, og jeg elsker at fordybe mig i kunstens farveunivers.

Kontakt mig og se mere på:

@ahgalleri – am.kunst@gmail.com

I galleriet her på siden kan i se: 

  • Akryl på lærred: 130 x 130 / 150 x 130 / 100 x 150 og mindre Størrelser.
  • Et lille udpluk af nogle
  • Akvarel/ink billeder i str. A4 og A3
  • Et lille udpluk af unika kunst kort

Gamle udstillinger i 2021

EFTERÅRSUDSTILLING. Kan ses indtil medio december.

med Judith Weber Weltz fra Thorsminde

Skønne kreative STRANDMINDER i Galleriet

Naturen -havet og stranden har altid betydet meget for mig. I mange år har jeg samlet ting ved stranden som F.eks.: rav, glas, skaller, gammelt jern, kobberforhudning, drivtømmer med og uden farve. Disse ting bruger jeg til at lave mine værker – derfor navnet STRANDMINDER🌊❤️

Det er ved havet jeg henter min inspiration og mange af mine værker har et religiøst udtryk. Materialerne bruger jeg som de findes. Jeg klipper, saver og farvelægger ikke, men tilføjer måske lidt sølv eller guld og fremhæver kun, hvad naturen allerede har skabt.
Så alle mine værker er UNIKA👏

“Jeg laver mine værker fordi jeg ikke kan lade være”
Efterårshilsen Judith🍁

Forårsudstilling i perioden 1. Maj til 13. Juni

med Billedkunstner Annette Bredstrup, Mols

Anette arbejder med billedvævning, collager og acrylbilleder. Billedvævning opfatter jeg som en fascinerende måde at male med tråde på. En anden er naturen som jeg nyder i fulde drag her hvor jeg bor ve foden af Mols Bjerge. Mottiverne finder jeg gerne ved havet, i bakkerne, skoven og den blå himmel. De mange mønstre tegn og symboler, der indgår i mine billeder finder jeg i etnisk folkekunst fra mange lande.

Overfor den langsomme væveproces står collagen og acrylbilleder en billedform, som jeg oplever friere, hurtigere og med større mulighed for at kunne eksperimentere. I collagen bruger jeg materialer med kridt, akvarel, kobbertråd, håndlavet papir og fjer fra perlehøns.

Gennemgående ved begge billedformer er min brug af de kraftige og glade farver.. en glæde jeg også oplever igennem dansen og folkemusikken.

Sommerudstilling i perioden 15. Juni til 31. Juli  

med Susanne Bertelsen, Struer

Jeg har løbende været på kursus hos uddannede kunsterne, de har inspireret mig til at udvikle min egen stil i dag.

Jeg arbejder meget i flydende og bløde farver som giver mine malerier et moderne abstrakt udtryk.

Siden sidste års udstilling har jeg gået mange tur langs Vesterhavet og ladet mig inspirere af havets brusen og blå farver.
Jeg har udstillet i diverse Kunstforeninger, Kulturcentre, restauranter, bowlingcenter, hoteller osv.

Har ligeså deltaget i censuret udstilling for amatører i Fjends Stoholm, hvor jeg 2019 fik et blåt stempel .
Du er velkommen til at følge mig på Facebook: Art by Susanne og Instagram: artbysusanne_

SENSOMMERUDSTILLING 1. august til 30. september

Med kunstner Mary Andersen, Skave

Mary Andersen gør sine iagttagelser i de nære omgivelser, fra Fjorden og Vesterhavet og efter en tid bearbejder hun sine indtryk ind på sine lærreder. Der males mest med acryl på lærred.
Mary Andersen har gået til undervisning hos:

  • Leila Andersen fiskebæk
  • Christina kjelsmark Holstebro
  • Jan schulen Sdr. Nissum

Med venlig hilsen
Mary Andersen Hesselåvej 2 Skave

Gamle udstillinger i 2020

EFTERÅRSUDSTILLING med Inges farverige Malerier og spændende Raku fra L.O.G.
Udstillingen kan ses frem til medio december

Fri Entré.

SENSOMMERUDSTILLING 1. august til 30. september 2020 med kunstner Inge Monrad Lindhardt, Ulfborg Kirkeby

Inge Monrad Lindhardt fortæller:
Jeg maler fordi det er sjovt, sjovt at se hvad – og hvor et billede ender.
Jeg eksperimenterer meget med både farver og motiver og har valgt ikke at lægge mig fast i en farveskala eller motiv.
Oftest maler jeg livsglade og farverige malerier – mange gange med en lidt barnlig og naiv streg.

Sommerudstilling juni – juli v/IBH ART af Ida Borup Højer, Struer

Jeg har malet med akryl i flere år og løbende været på kurser hos anerkendte kunstnere. Jeg elsker, at føle den fordybelse, frustration og glæde, der opstår i maleprocessen.

Jeg maler med abstrakt tilgang ud fra egne oplevelser, følelser og nysgerrighed i det uvisse. Jeg stræber efter det ukendte, som kan sætte drømme/fantasier i gang og
give indgangsvinkel til egen fortolkning af malerierne. Jeg tilstræbe ligeledes en dybde, samt en fornemmelse af bevægelse i malerierne.

Jeg har udstillet mine malerier, med flere alene udstillinger i kunstforeninger, kulturcentre, hoteller, golfklubber, samt deltaget i censurerede udstillinger. Jer er aktuelt tilknyttet Galleri5, i Ringkøbing hvor i ligeledes vil kunne opleve mine malerier.

I skal være velkommen til at gå på opdagelse i mine malerier.
IBH ART – Ida Borup Højer.

Medio marts til ultimo maj – Forårsudstilling med Susanne Bertelsen, Struer

Jeg har løbende været på kursus hos uddannede kunsterne, de har inspireret mig til at udvikle min egen stil i dag.
Jeg arbejder meget i flydende og bløde farver som giver mine malerier et moderne abstrakt udtryk.
Jeg har udstillet i diverse Kunstforeninger, Kulturcentre, restauranter, bowlingcenter, hoteller osv.

Har ligeså deltaget i censuret udstilling for amatører i Fjends Stoholm, hvor jeg 2019 fik et blåt stempel .
Du er velkommen til at følge mig på Facebook: Art by Susanne og Instagram: artbysusanne_

Gamle udstillinger i 2018

Efterårsudstilling med Bente Hornstrup, Holstebro

6. oktober – 30. december 2018

AT MALE ER AT LEVE

At male er for mig ren afslapning.
Billederne er et farverige, hvor tanker – følelser – oplevelser finder udtryk i former og farver, som giver mig ro . Mine billeder er opbygget i en sammenblanding af acryl – pigmenter – sprit – lak – eddike o.m.a. Har deltaget i kurser hos Christina Kjeldsmark, Borbjerg –  Lis Jensen, Venø – Kari Thygesen, Skjern samt Inge Kjær, Ulfborg.

Jeg er medlem af Nordvestkunst som er en forening for kunst og kunsthåndværkere, hvor jeg også har været bestyrelsesmedlem i flere år.

SENSOMMERUDSTILLING i august og september 2018 med kunstner Karen Margrethe Nielsen, Sevel

Karen Margrethe Nielsen er meget glad for at udtrykke sig kunstnerisk, og har tegnet og malet lige siden barndommen. Karen Margrethe fortæller om sig selv:

​Jeg har stor glæde af at være tilknyttet kunstnergruppen omkring billedkunstner Christina Kjelsmark på Galleri Sønderbygaard i Handbjerg, der ligger i Holstebro Kommune. På galleriet mødes vi på kurser, og jeg elsker det ping-pong-spil, der foregår, når flere arbejder sammen i et kunstnerisk miljø.

​Jeg er ligeledes medlem af kunstnergruppen ”Art Club X”, som har medlemmer over hele landet. Vi henter inspiration hos hinanden, og vi arrangerer og deltager i kurser med anerkendte gæstekunstnere. Ikke kun én genre

​Jeg påberåber mig ret til IKKE at lægge mig fast på én enkelt genre, og mine malerier er således meget forskellige i deres udtryk.
Motiverne hentes i naturen – dels i nærområdet, og dels på ferier.

​Og landskabsbillederne spænder lige fra helt naturalistiske motiver til landskaber med et stærkt koloristisk og ekspressivt eller rent abstrakt udtryk. Ofte er det her blot enkelte fragmenter fra naturen, som spiller op til den valgte farvepalet. Det er sjældent, at jeg gengiver naturen helt, som man ser den. Der skal være plads til tolkning. Hvis tingene skal gengives et hundrede procent korrekt, har man jo et kamera!

Udfordrende maleproces

Maleprocessen og opbygningen af billedet er det spændende moment for mig. Udfordringen i at finde en speciel afdæmpet tone og en speciel struktur – som i hulemalerierne fra Niaux og Chauvet i Frankrig – er stor, når man normalt er til farverige billeder.

Collager med humoristiske ordspil

​Ligeledes opbygger jeg gerne billeder med collageagtige udtryk. Ofte i forbindelse med portrætter af såvel kendte som mere ukendte personer. Citater siger meget om personens menneskelige egenskaber.

Ordspil er ofte en del af mine collager, og en løsrevet sætning i en avis kan være igangsætter.

Sætningen ”Vasketøjet hænger stadig på kvinden” er jo herlig.

Vi er nok ikke i tvivl om, at avisen hentyder til, at kvindens rolle i hjemmet ikke har forandret sig synderligt i årtier, men en sådan sætning skriger jo på at blive brugt til noget rent kunstnerisk.

Sommerudstilling juni og juli 2018 med kunstner Marion Hausmann, Tyskland

​Mit navn er Marion Hausmann jeg er 57 år og bor i Oerlinghausen i Tyskland.

​​For 8 år siden begyndte jeg mit pastel maleri, jeg er meget betaget af det klare lys her ved Fjand og vestkysten, det forandre sig ustandselig og giver gode kontraster mellem lys og skygge og dejligt farvespil. Vi, min mand og jeg har de sidste 34 år holdt vores ferier her i Fjand og føler det er vores andet hjem.

​Her har jeg mange skitser og foto fra årene, dem kan jeg tage frem hjemme i mit atelier og genkalde mig det fantastiske lys og de gode oplevelser, som jeg så prøver at gengive i mine billeder.

Mine pastelfarver er det ideelle materiale for mig, for at omsætte oplevelser til billeder med det skiftende lys og farver.

​Når jeg maler i mit atelier giver det mig ro og glæde, og jeg længes efter igen at se Fjand og finde nye motiver. Så er det deiligt mine første udstilling er her i Fjand.

​Det vil glæde mig meget om i vil skrive en lille hilsen her i min gæstebog, om jeres oplevelse af mine billeder.

​De bedste hilsner fra

Marion Hausmann

Ich heiße Marion Hausmann, bin 57 Jahre alt und wohne in Oerlinghausen/Helpup.

​Vor 8 Jahren habe ich mit der Pastellmalerei begonnen.

Mich beeindruckt das besondere Licht an der Nordsee immer wieder aufs Neue.

Besonders die immer neuen Wolkenformationen, die Weitläufigkeit der Landschaft und das Farbspiel der Wellen.

Bei unseren Urlauben in Fjand(Dänemark) finde ich durch diese Eindrücke meine Inspiration.

Mit der Pastellmalerei habe ich das ideale Medium gefunden, die schönen Landschaften und Lichtverhältnisse bildnerisch umzusetzen.

Durch das Übereinandersetzen mehrerer Farbschichten erziele ich die Wirkung von Licht und Schatten.

​Meine Bilder entstehen aus der direkten Beobachtung vor Ort, die ich in Skizzen und Fotos festhalte.

Die Bilder male ich anschließend in meinem Atelier. Auch Bilder die Ruhe und Gelassenheit ausstrahlen male ich gerne.

Ich würde mich freuen, wenn Sie etwas für mich in meinem Gästebuch hinterlassen.

​Liebe Grüße

Forårsudstilling med kunstner Hanne Thyborøn fra Hanstholm

10. marts – 31. maj 2018

​​Hanne Thyborøn er autodidakt kunstner og hendes teknik, Encaustic, er en ca 2500 år gammel kunstart, der blev brugt af oldtidens grækere og egyptere. Hanne Thyborøn har arbejdet med denne specielle teknik siden 2007.

Encaustic kunst består af farvet voks der bearbejdes nyder varmepåvirkning, hvorved farverne flyder sammen og giver en spændende kombination af dybde og 3D.

​Hvert billede er unikt og går man på opdagelse, vil man kunne finde, udveje, grotter eller huler og eventyrlige skikkelser af mennesker og dyr.