DELIKATESSER, BRUGSKUNST OG MEGET ANDET

Aktuelle udstillinger i Galleriet​

​I Galleriet er der skiftende udstillinger af forskellige kunsthåndværk som f.eks. malerier, akvarelbilleder, olie/akrylbilleder, granitkulturer, glas, pileflet og tekstiler.

Efterårsudstilling med Bente Hornstrup, Holstebro

6. oktober – 30. december 2018

AT MALE ER AT LEVE

At male er for mig ren afslapning.
Billederne er et farverige, hvor tanker – følelser – oplevelser finder udtryk i former og farver, som giver mig ro . Mine billeder er opbygget i en sammenblanding af acryl – pigmenter – sprit – lak – eddike o.m.a. Har deltaget i kurser hos Christina Kjeldsmark, Borbjerg –  Lis Jensen, Venø – Kari Thygesen, Skjern samt Inge Kjær, Ulfborg.

Jeg er medlem af Nordvestkunst som er en forening for kunst og kunsthåndværkere, hvor jeg også har været bestyrelsesmedlem i flere år.

SENSOMMERUDSTILLING i august og september 2018 med kunstner Karen Margrethe Nielsen, Sevel

Karen Margrethe Nielsen er meget glad for at udtrykke sig kunstnerisk, og har tegnet og malet lige siden barndommen. Karen Margrethe fortæller om sig selv:

​Jeg har stor glæde af at være tilknyttet kunstnergruppen omkring billedkunstner Christina Kjelsmark på Galleri Sønderbygaard i Handbjerg, der ligger i Holstebro Kommune. På galleriet mødes vi på kurser, og jeg elsker det ping-pong-spil, der foregår, når flere arbejder sammen i et kunstnerisk miljø.

​Jeg er ligeledes medlem af kunstnergruppen ”Art Club X”, som har medlemmer over hele landet. Vi henter inspiration hos hinanden, og vi arrangerer og deltager i kurser med anerkendte gæstekunstnere. Ikke kun én genre

​Jeg påberåber mig ret til IKKE at lægge mig fast på én enkelt genre, og mine malerier er således meget forskellige i deres udtryk.
Motiverne hentes i naturen – dels i nærområdet, og dels på ferier.

​Og landskabsbillederne spænder lige fra helt naturalistiske motiver til landskaber med et stærkt koloristisk og ekspressivt eller rent abstrakt udtryk. Ofte er det her blot enkelte fragmenter fra naturen, som spiller op til den valgte farvepalet. Det er sjældent, at jeg gengiver naturen helt, som man ser den. Der skal være plads til tolkning. Hvis tingene skal gengives et hundrede procent korrekt, har man jo et kamera!

Udfordrende maleproces

Maleprocessen og opbygningen af billedet er det spændende moment for mig. Udfordringen i at finde en speciel afdæmpet tone og en speciel struktur – som i hulemalerierne fra Niaux og Chauvet i Frankrig – er stor, når man normalt er til farverige billeder.

Collager med humoristiske ordspil

​Ligeledes opbygger jeg gerne billeder med collageagtige udtryk. Ofte i forbindelse med portrætter af såvel kendte som mere ukendte personer. Citater siger meget om personens menneskelige egenskaber.

Ordspil er ofte en del af mine collager, og en løsrevet sætning i en avis kan være igangsætter.

Sætningen ”Vasketøjet hænger stadig på kvinden” er jo herlig.

Vi er nok ikke i tvivl om, at avisen hentyder til, at kvindens rolle i hjemmet ikke har forandret sig synderligt i årtier, men en sådan sætning skriger jo på at blive brugt til noget rent kunstnerisk.

Sommerudstilling juni og juli 2018 med kunstner Marion Hausmann, Tyskland

​Mit navn er Marion Hausmann jeg er 57 år og bor i Oerlinghausen i Tyskland.

​​For 8 år siden begyndte jeg mit pastel maleri, jeg er meget betaget af det klare lys her ved Fjand og vestkysten, det forandre sig ustandselig og giver gode kontraster mellem lys og skygge og dejligt farvespil. Vi, min mand og jeg har de sidste 34 år holdt vores ferier her i Fjand og føler det er vores andet hjem.

​Her har jeg mange skitser og foto fra årene, dem kan jeg tage frem hjemme i mit atelier og genkalde mig det fantastiske lys og de gode oplevelser, som jeg så prøver at gengive i mine billeder.

Mine pastelfarver er det ideelle materiale for mig, for at omsætte oplevelser til billeder med det skiftende lys og farver.

​Når jeg maler i mit atelier giver det mig ro og glæde, og jeg længes efter igen at se Fjand og finde nye motiver. Så er det deiligt mine første udstilling er her i Fjand.

​Det vil glæde mig meget om i vil skrive en lille hilsen her i min gæstebog, om jeres oplevelse af mine billeder.

​De bedste hilsner fra

Marion Hausmann

Ich heiße Marion Hausmann, bin 57 Jahre alt und wohne in Oerlinghausen/Helpup.

​Vor 8 Jahren habe ich mit der Pastellmalerei begonnen.

Mich beeindruckt das besondere Licht an der Nordsee immer wieder aufs Neue.

Besonders die immer neuen Wolkenformationen, die Weitläufigkeit der Landschaft und das Farbspiel der Wellen.

Bei unseren Urlauben in Fjand(Dänemark) finde ich durch diese Eindrücke meine Inspiration.

Mit der Pastellmalerei habe ich das ideale Medium gefunden, die schönen Landschaften und Lichtverhältnisse bildnerisch umzusetzen.

Durch das Übereinandersetzen mehrerer Farbschichten erziele ich die Wirkung von Licht und Schatten.

​Meine Bilder entstehen aus der direkten Beobachtung vor Ort, die ich in Skizzen und Fotos festhalte.

Die Bilder male ich anschließend in meinem Atelier. Auch Bilder die Ruhe und Gelassenheit ausstrahlen male ich gerne.

Ich würde mich freuen, wenn Sie etwas für mich in meinem Gästebuch hinterlassen.

​Liebe Grüße

Forårsudstilling med kunstner Hanne Thyborøn fra Hanstholm

10. marts – 31. maj 2018

​​Hanne Thyborøn er autodidakt kunstner og hendes teknik, Encaustic, er en ca 2500 år gammel kunstart, der blev brugt af oldtidens grækere og egyptere. Hanne Thyborøn har arbejdet med denne specielle teknik siden 2007.

Encaustic kunst består af farvet voks der bearbejdes nyder varmepåvirkning, hvorved farverne flyder sammen og giver en spændende kombination af dybde og 3D.

​Hvert billede er unikt og går man på opdagelse, vil man kunne finde, udveje, grotter eller huler og eventyrlige skikkelser af mennesker og dyr.