DELIKATESSER, BRUGSKUNST OG MEGET ANDET

Aktuelle udstillinger i Galleriet​

​I Galleriet er der skiftende udstillinger af forskellige kunsthåndværk som f.eks. malerier, akvarelbilleder, olie/akrylbilleder, granitkulturer, glas, pileflet og tekstiler.

Nye udstillinger i 2020

EFTERÅRSUDSTILLING med Inges farverige Malerier og spændende Raku fra L.O.G.
Udstillingen kan ses frem til medio december

Fri Entré.

SENSOMMERUDSTILLING 1. august til 30. september 2020 med kunstner Inge Monrad Lindhardt, Ulfborg Kirkeby

Inge Monrad Lindhardt fortæller:
Jeg maler fordi det er sjovt, sjovt at se hvad – og hvor et billede ender.
Jeg eksperimenterer meget med både farver og motiver og har valgt ikke at lægge mig fast i en farveskala eller motiv.
Oftest maler jeg livsglade og farverige malerier – mange gange med en lidt barnlig og naiv streg.

Sommerudstilling juni – juli v/IBH ART af Ida Borup Højer, Struer

Jeg har malet med akryl i flere år og løbende været på kurser hos anerkendte kunstnere. Jeg elsker, at føle den fordybelse, frustration og glæde, der opstår i maleprocessen.

Jeg maler med abstrakt tilgang ud fra egne oplevelser, følelser og nysgerrighed i det uvisse. Jeg stræber efter det ukendte, som kan sætte drømme/fantasier i gang og
give indgangsvinkel til egen fortolkning af malerierne. Jeg tilstræbe ligeledes en dybde, samt en fornemmelse af bevægelse i malerierne.

Jeg har udstillet mine malerier, med flere alene udstillinger i kunstforeninger, kulturcentre, hoteller, golfklubber, samt deltaget i censurerede udstillinger. Jer er aktuelt tilknyttet Galleri5, i Ringkøbing hvor i ligeledes vil kunne opleve mine malerier.

I skal være velkommen til at gå på opdagelse i mine malerier.
IBH ART – Ida Borup Højer.

Medio marts til ultimo maj – Forårsudstilling med Susanne Bertelsen, Struer

Jeg har løbende været på kursus hos uddannede kunsterne, de har inspireret mig til at udvikle min egen stil i dag.
Jeg arbejder meget i flydende og bløde farver som giver mine malerier et moderne abstrakt udtryk.
Jeg har udstillet i diverse Kunstforeninger, Kulturcentre, restauranter, bowlingcenter, hoteller osv.

Har ligeså deltaget i censuret udstilling for amatører i Fjends Stoholm, hvor jeg 2019 fik et blåt stempel .
Du er velkommen til at følge mig på Facebook: Art by Susanne og Instagram: artbysusanne_

Nye udstillinger i 2019

16. marts til 31. maj 2019 – Forårsudstilling med Bodil Bjergbæk, Sdr. Nissum

Naturen omkring mig er min største inspirationskilde. Somme tider maler jeg på stedet, hvis vejret tillader det. På rejser er skitseblokken, fotoapparatet og en notesbog faste følgesvende, og senere bruger jeg materialet som inspiration til nye billeder. Til daglig er det primært den jyske vestkyst, der giver mig inspiration. Men godt 6 års ophold i Småland og tidligere flere års ophold i Grønland har ligeledes sat sine aftryk i min billedverden, og det er kilder, jeg fortsat kan øse af.

Mine landskabsbilleder er ikke tro kopier af givne landskaber. De er sammensat af mine indtryk, når jeg bevæger mig rundt i naturen. Nogle landskaber er idylliske, mens andre er mere barske og måske minder os om vor egen forgængelighed. Sådan er naturen. Men ikke alle lægger rigtigt mærke til den. Motorveje gennemskærer vort land på kryds og tværs, og det går så stærkt at komme fra et sted til et andet, at vi knapt lægger mærke til omgivelserne. Men vi har i den grad brug for naturen, så vi også kan fornemme stilheden, få tid til tanker og til bare at være en del af det hele.

Jeg har malet siden midten af 1970’erne, hvor jeg gennem 3 år gik på en malerskole i Herning hos kunstnerne Bent Eli og Ole Herold. Siden da har jeg gået på forskellige kurser, bl.a. på Århus Kunstakademi samt på højskoler m.v.

Jeg har udstillet forskellige steder i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland, – både alene og på samlingsudstillinger – i gallerier, på museer og i kunstforeninger, og har også fået værker antaget på censurerede udstillinger.

Fuglehuse i Danmark bliver til en landsby i Burundi – en anderledes form for u-landshjælp.

Jeg er en af de kunstnere, der også maler fuglehuse. Prisen på et fuglehus er 500 kr., som går ubeskåret til Byg1By projektet.

1. juni til 30.september 2019

Sommerudstilling med Bodil Mikkelsen, Viborg

At male er for mig et frirum, hvor jeg leger med farverne, og hurtigt glemmer alt omkring mig. Denne fordybelse er min helt egen form for afslapning.
Mine malerier er glade, farverige abstrakte malerier.
Jeg finder min inspiration i naturen, årstidernes skiften, former og farver, stemninger og ikke mindst i musik.
Har deltaget i kurser af Bo Johansen, Niels Frank og Kári Svensson.
Maler med akryl og bruger pensel og spartel.

Dagligt arbejder jeg som pædagog i en skøn børnehave.

1. oktober til 15. december 2019

Vinterudstilling med Karina Baunsgaard Nørgaard

Mit navn er Karina Marie Baunsgaard Nørgaard, og jeg bor i Struer sammen med min mand og vores to børn. Jeg er uddannet lærer i dansk, engelsk og billedkunst fra Skive seminarium i 2001, og har siden undervist på Vinderup Realskole. Jeg maler og arbejder med glas og ler i min fritid, men især indenfor de sidste par år, er det kommet til at fylde mere i mit liv. Jeg finder inspiration alle steder omkring mig, og udtrykker mig oftest med stærke farver og masser af liv i mine billeder. Jeg er autodidakt glaskunstner, og eksperimenterer gerne med forskellige glastyper og forme. Jeg kan desuden godt lide det tredimensionelle udtryk, og nyder at arbejde med ler.

Har deltaget i følgende kurser:

Maleri:
Henrik Scheel Andersen
Christina Kjeldsmark

Ler:
Henrik Scheel Andersen
Helle Baunsgaard

Gamle udstillinger i 2018

Efterårsudstilling med Bente Hornstrup, Holstebro

6. oktober – 30. december 2018

AT MALE ER AT LEVE

At male er for mig ren afslapning.
Billederne er et farverige, hvor tanker – følelser – oplevelser finder udtryk i former og farver, som giver mig ro . Mine billeder er opbygget i en sammenblanding af acryl – pigmenter – sprit – lak – eddike o.m.a. Har deltaget i kurser hos Christina Kjeldsmark, Borbjerg –  Lis Jensen, Venø – Kari Thygesen, Skjern samt Inge Kjær, Ulfborg.

Jeg er medlem af Nordvestkunst som er en forening for kunst og kunsthåndværkere, hvor jeg også har været bestyrelsesmedlem i flere år.

SENSOMMERUDSTILLING i august og september 2018 med kunstner Karen Margrethe Nielsen, Sevel

Karen Margrethe Nielsen er meget glad for at udtrykke sig kunstnerisk, og har tegnet og malet lige siden barndommen. Karen Margrethe fortæller om sig selv:

​Jeg har stor glæde af at være tilknyttet kunstnergruppen omkring billedkunstner Christina Kjelsmark på Galleri Sønderbygaard i Handbjerg, der ligger i Holstebro Kommune. På galleriet mødes vi på kurser, og jeg elsker det ping-pong-spil, der foregår, når flere arbejder sammen i et kunstnerisk miljø.

​Jeg er ligeledes medlem af kunstnergruppen ”Art Club X”, som har medlemmer over hele landet. Vi henter inspiration hos hinanden, og vi arrangerer og deltager i kurser med anerkendte gæstekunstnere. Ikke kun én genre

​Jeg påberåber mig ret til IKKE at lægge mig fast på én enkelt genre, og mine malerier er således meget forskellige i deres udtryk.
Motiverne hentes i naturen – dels i nærområdet, og dels på ferier.

​Og landskabsbillederne spænder lige fra helt naturalistiske motiver til landskaber med et stærkt koloristisk og ekspressivt eller rent abstrakt udtryk. Ofte er det her blot enkelte fragmenter fra naturen, som spiller op til den valgte farvepalet. Det er sjældent, at jeg gengiver naturen helt, som man ser den. Der skal være plads til tolkning. Hvis tingene skal gengives et hundrede procent korrekt, har man jo et kamera!

Udfordrende maleproces

Maleprocessen og opbygningen af billedet er det spændende moment for mig. Udfordringen i at finde en speciel afdæmpet tone og en speciel struktur – som i hulemalerierne fra Niaux og Chauvet i Frankrig – er stor, når man normalt er til farverige billeder.

Collager med humoristiske ordspil

​Ligeledes opbygger jeg gerne billeder med collageagtige udtryk. Ofte i forbindelse med portrætter af såvel kendte som mere ukendte personer. Citater siger meget om personens menneskelige egenskaber.

Ordspil er ofte en del af mine collager, og en løsrevet sætning i en avis kan være igangsætter.

Sætningen ”Vasketøjet hænger stadig på kvinden” er jo herlig.

Vi er nok ikke i tvivl om, at avisen hentyder til, at kvindens rolle i hjemmet ikke har forandret sig synderligt i årtier, men en sådan sætning skriger jo på at blive brugt til noget rent kunstnerisk.

Sommerudstilling juni og juli 2018 med kunstner Marion Hausmann, Tyskland

​Mit navn er Marion Hausmann jeg er 57 år og bor i Oerlinghausen i Tyskland.

​​For 8 år siden begyndte jeg mit pastel maleri, jeg er meget betaget af det klare lys her ved Fjand og vestkysten, det forandre sig ustandselig og giver gode kontraster mellem lys og skygge og dejligt farvespil. Vi, min mand og jeg har de sidste 34 år holdt vores ferier her i Fjand og føler det er vores andet hjem.

​Her har jeg mange skitser og foto fra årene, dem kan jeg tage frem hjemme i mit atelier og genkalde mig det fantastiske lys og de gode oplevelser, som jeg så prøver at gengive i mine billeder.

Mine pastelfarver er det ideelle materiale for mig, for at omsætte oplevelser til billeder med det skiftende lys og farver.

​Når jeg maler i mit atelier giver det mig ro og glæde, og jeg længes efter igen at se Fjand og finde nye motiver. Så er det deiligt mine første udstilling er her i Fjand.

​Det vil glæde mig meget om i vil skrive en lille hilsen her i min gæstebog, om jeres oplevelse af mine billeder.

​De bedste hilsner fra

Marion Hausmann

Ich heiße Marion Hausmann, bin 57 Jahre alt und wohne in Oerlinghausen/Helpup.

​Vor 8 Jahren habe ich mit der Pastellmalerei begonnen.

Mich beeindruckt das besondere Licht an der Nordsee immer wieder aufs Neue.

Besonders die immer neuen Wolkenformationen, die Weitläufigkeit der Landschaft und das Farbspiel der Wellen.

Bei unseren Urlauben in Fjand(Dänemark) finde ich durch diese Eindrücke meine Inspiration.

Mit der Pastellmalerei habe ich das ideale Medium gefunden, die schönen Landschaften und Lichtverhältnisse bildnerisch umzusetzen.

Durch das Übereinandersetzen mehrerer Farbschichten erziele ich die Wirkung von Licht und Schatten.

​Meine Bilder entstehen aus der direkten Beobachtung vor Ort, die ich in Skizzen und Fotos festhalte.

Die Bilder male ich anschließend in meinem Atelier. Auch Bilder die Ruhe und Gelassenheit ausstrahlen male ich gerne.

Ich würde mich freuen, wenn Sie etwas für mich in meinem Gästebuch hinterlassen.

​Liebe Grüße

Forårsudstilling med kunstner Hanne Thyborøn fra Hanstholm

10. marts – 31. maj 2018

​​Hanne Thyborøn er autodidakt kunstner og hendes teknik, Encaustic, er en ca 2500 år gammel kunstart, der blev brugt af oldtidens grækere og egyptere. Hanne Thyborøn har arbejdet med denne specielle teknik siden 2007.

Encaustic kunst består af farvet voks der bearbejdes nyder varmepåvirkning, hvorved farverne flyder sammen og giver en spændende kombination af dybde og 3D.

​Hvert billede er unikt og går man på opdagelse, vil man kunne finde, udveje, grotter eller huler og eventyrlige skikkelser af mennesker og dyr.